Kifogások az életmódváltással szemben

2024.01.13

Az élet az erőfeszítéseket díjazza, nem pedig a kifogásokat!


Hosszú listát tudnék írni, hogy mivel mentik fel magukat az emberek, hogy ne kelljen energiát befektetniük a saját egészségükbe.
Inkább elhiszik a gépek és tabletták erejét, minthogy tegyenek magukért. 

Neked mi a kifogásod?

1/ Nekem erre nincs időm
Napjainkban módfelett divatos dolog az időhiányra panaszkodni. De ez is csak egy kifogás, nehogy saját kezünkbe kelljen vennünk az életünket!!
A cukor, tészta, kenyér, adalékok elhagyása nem idő kérdése.
Az igaz, hogy kicsit át kell csoportosítani az idődet, valami mástól el kell vonni, valami mást abba kell hagynod, hogy beleférjen a napirendedbe az űj életmód megértése, megszokása, beiktatása. De hidd el, megéri és hétről-hétre egyre könnyebb lesz.

2/ Nem tudok kétfele főzni!
Ennek az étrendnek a szépsége, hogy egyszerű és nagyszerű. Ne törekedj a hagyományos étrend egészséges változatának az elkészítésére, ne akarj aranygaluskát, rántott húst csinálni gluténmentesen.
Használd az alapanyagokat (hús, zöldség, gyümölcs, magok, tojás) egyszerűen elkészítve, párolva, pácolva, sütve.
Így lényegesen lerövidül a készítési idő.
Ráadásul sok recept van, amit észre sem vesz a családod, hogy egészségesen készítetted el. Egytálételek, amik rendkívül egyszerűek, egészségesek és finomak is.
Ha szeretnéd, megosztom veled, hogy én miket készítettem a családomnak.

3/ Nagyon drága!
Lehet az életmódváltást drágán is csinálni, de lehet minimálbérből is. Attól függ, hogy mit engedhetsz meg magadnak. Van, aki mindent készen tud venni, van, aki pedig megtermeli a saját kertjében a hozzávalókat vagy egy kicsit kreatívabbnak kell lennie.
Hosszú távon mindenképpen olcsóbb, mert nem jársz gyógyszertárba, nem mész orvoshoz, aktív vagy, tudsz dolgozni!

4/ Valamiben meg kell halni
Ez így rendben is lenne, ha egy szerda reggel felkelsz és kiderül, hogy van egy betegséged, amiben szerda délután meghalsz. De a gyakorlatban ez úgy van, hogy évekig, évtizedekig megnehezíti a betegség az életed.
Kezdve attól, hogy egyre nehezebben mozogsz, egyre rosszabbak a laboreredményeid…egészen addig, hogy nem tudsz lefogyni, hullik a hajad (tudtad, hogy a hajhullás is összefügg a bélflórák állapotával?!), szorongsz, nincs szexuális életed, amikkel már nem boldogság együtt élni hosszú ideig.
De rövid ideig sem! :)
 

Ne habozz és ne keress kifogásokat!
Egyszerűen indulj el és csináld!
Indulj és csináld!
Meglátod, nagyon, nagyon boldog leszel.