Miért nem drága a paleo étrend?

2024.03.27

Sokan azt hiszik, hogy az egészséges életmód egy drága mulatság. De ha közelebbről megvizsgáljuk, rájövünk, hogy a paleo étrend nem csak az egészségre jó befektetés, de a pénztárcánkat sem üríti ki. 

 1. Sokkal jobban laktat
  A paleo étrend olyan értékes tápanyagokat tartalmaz, amelyek jobban laktatnak, ezért nem kell olyan sokat enned, mint a hagyományos étrend esetében.
  Ez segíthet csökkenteni az élelmiszerkiadásokat.

 2. Nincs Farkaséhség
  A paleo étrend magas fehérje- és zsírtartalmú ételeket tartalmaz, ami sokkal jobban telít, így kevésbé valószínű, hogy gyakran kell nassolnod vagy többet enned.

 3. Kiegyensúlyozott energiaszint
  A lassan felszívódó szénhidrátok és az egészséges zsírok megfelelő energiaszintet biztosítanak számodra, így nem leszel váratlanul éhes, és nem lesz szükséged gyakori étkezésekre vagy ételrendelésekre.

 4. Csináld egyszerűen!
  Nem kell minden hagyományos ételt utánoznod! Egyszerű alapanyagokkal dolgozhatsz, mint például húsok, zöldségek, gyümölcsök és egészséges zsírok. Így kevésbé lesznek bonyolultak az ételeid és nincs mellévásárlás! :)

 5. Kevés vagy nulla orvosi költség
  A paleo étrend segíthet megelőzni számos betegséget, így kevésbé lesz szükséged gyógyszerekre vagy orvosi kezelésekre, ami hosszú távon sok pénzt takaríthat meg.