Aki csinált valami nagy változást az életében az tudja, hogy a legnehezebb dolog, hinni magunkban

Abban, hogy amit kitűztünk célul, azt elérjük és működni fog.
Így voltam ezzel én is....
...az étrendem megváltoztatásában és a
Paleo Központ létrehozásában is...

Szia!
Csabai Réka
vagyok, a Paleo Központ tulajdonosa és megálmodója. Soha nem követtem semmilyen diétát, nem kellett fogyókúráznom, nem voltam beteg.
2009-ben, a megjelenés után elolvastam Szendi Gábor "zöld könyvét", becsuktam és azt mondtam: Ez nagyon jó! Így fogom csinálni!

Az győzött meg, hogy nem divat étrend, hanem egyszerűen az ember természetes étrendje!
Kidobtam mindent a konyhaszekrényből, közöltem a családdal a változásokat és haladtam előre az úton.

Nem ment elsőre...

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyszerű volt. Könnyebben "bűnöznek" azok, akik csak megelőző paleósok. Én is így voltam. Limó poron és süveges cukron nőttem fel, nem csoda, hogy pár hét paleózás után rávetettem magam a meghagyott kakaós csigára és másodpercek alatt elpusztítottam… :)
Kínlódva, órákat töltöttem az áruházban az összetevőket böngészve, ettem a mákos muffint és a húst salátával. Akkor még nem voltak ilyen klassz receptek, mint most, szegényes volt az étlapom… A mai paleósoknak sokkal könnyebb elkezdeni (hajrá, aki még csak tervezi!). Nagyon sok főzési ötlettel, tippekkel segítik őket az interneten, a könyvekben és a szakboltokban.

Nem vagyok biológus vagy táplálkozás kutató...

Mindig is marketinggel foglalkoztam. Nem vagyok biológus vagy táplálkozás kutató, csak egy kreatív ember. Egyszerűen megtetszett egy dolog, amit megtapasztaltam, jónak találtam és azt a célt tűztem ki magam elé, hogy az embereknek kedvet csináljak az egészséges táplálkozáshoz.
Sok olyan levelet kapok, hogy a weboldalunk, a működésünk inspirálta őket a változtatásra.

A családom és a paleo

Miután beláttam ennek az étrendnek az előnyét, a drasztikus váltást választottam, amit a családom hisztisen fogadott. A gyerekeim egy tiltakozó videót is készítettek nekem! :))) Megénekelték a tej nélküli életet :) Persze ma már felnőttként hálásak a megszerzett tudásért. z ismerőseim cikiztek a mamutevéssel és a fűszoknyával.
Kitartottam és ma már példát vesznek rólam!

A fiam táblákkal tüntetett :)

2010. november - Gyermekeim "tiltakozó" videójának kezdőképe, amit nem engednek megosztani
(Azóta már felnőttek :))

A Paleo Központ születése

2012-ben fillérekből, barátoktól kapott bútorokkal, szegényes választékkal, de annál nagyobb lelkesedéssel jött létre a Paleo Központ.
(külön köszönöm az első egy évben érkező vásárlóknak, akik bíztak bennünk, jöttek, vásároltak, mesélték a tapasztalataikat. Segített mindig tovább menni :)

Tudtam, hogy kevesen ismerik ezt az étrendet, így biztos voltam benne, hogy szeretnék egy Főzőiskolát is, ahol megtanítom a változás alapjait.

Napról napra gazdagodott a termékkínálatunk, sűrűsödtek a tanfolyamok, sokasodtak a vásárlók, terjedt a hírünk.

Aztóta több száz tanfolyamon tanítottunk számtalan receptet, főztünk Mezei Elmirával, Szafival, Steiner Kristóffal, Pocak Pannával, Monával, elindult a saját Paleo Pékségünk és annyi termékünk lett, hogy 2017-ben egy jóval nagyobb helyre kellett költöznünk, ahol a bolt és pékség mellett megalapítottuk a Paleo Büfét is.

Nagyon szeretem, amit csinálok, a munkám a hobbim is. Örülök, hogy segíthetek, remélem, hogy értéket teremtek és példát mutatok másoknak.

Türelmes és higgadt ember vagyok, sosem sürgetem, hogy gyorsan megtérüljenek a befektetett energiák, és talán ezért tudok olyan dolgokat is megvalósítani, ami másoknak nem mindig sikerül.
Legyél Te is türelmes és higgy magadban!
Tűzz ki célt, hogy mit szeretnél elérni és fegyelmezetten haladj felé lépésenként, hiszen a jövő lépésenként épül.

Szeretettel várlak a Paleo Központban!
Csabai Réka Katalin
20/250 4028