A Paleo Központ története

Mini Paleo bolt nyitása

A Paleo Központ, Kreatív Iroda Kft. néven, 2012-ben indult útjára azzal a nemes céllal, hogy megismertesse az emberekkel az akkor még új paleo étrendet.
A paleo étrend lényege, hogy táplálkozzunk úgy, ahogy az évmilliók során tettük, amire az emberi test kialakult. Megingathatatlanul hiszünk abban, hogy sok betegség hátterében nagyon nagy mértékben a helytelen étrend, a feldolgozott élelmiszerek és a túlzott szénhidrátfogyasztás áll. 

Paleo Főzőiskola

Kezdetben csupán alapanyagokat forgalmaztunk a fillérekből összerakott, mini boltunkban. Aztán olyan hatalmas volt az érdeklődés az új étrend iránt és olyan lelkesen szerették volna a vásárlók megtanulni az alapokat, hogy hamarosan tovább kellett lépnünk.
Ezért hoztuk létre az országosan egyedülálló Paleo Főzőiskolánkat a bolttal összekötve, ahol hétről hétre megtanítottuk a résztvevőket, hogy hogyan készítsenek ínycsiklandó ételeket húsokból, zöldségekből és maglisztekből. 

A Főzőiskola sokszáz embernek segített megismerni, hogy hogyan használják fel a nálunk kapható alapanyagokat és elindulni az úton. 

Bloggerek, szakácskönyvírók jöttek és vezettek főzőtanfolyamokat a családias konyhánkban, voltak egészséges gyerek főzőtanfolyamok, nyári táborok, gimnazisták, Anya-lánya kurzusok, karácsonyi, ünnepi menü főzés egészségesen.

Kis és családias cég voltunk, mindent magunk készítettünk, reklámoztunk, ötleteltünk

Új, nagyobb helyre költöztünk
Megnyitottuk a Paleo Pékséget

A hírünk gyorsan terjedt, és rengeteg embernek adtunk kedvet az egészséges élethez országszerte. Ezért 2017-ben, 5 év után nagyobb helyre költöztünk, a Budai útra. Itt folytattuk a bolt és a főzőiskola működését és újításként megnyitottuk a Paleo Pékséget.

Az emberek hiányolták a péksüteményeket az étrendváltás után, ezért megalkottuk a paleo kenyeret, kiflit és kakaós csigát és még sok más terméket, amelyek visszahozzák a klasszikus péksütemények ízeit, anélkül, hogy el kéne térni az étrendtől.

A friss, helyben sütött paleo pékáruk óriási sikert arattak, és boldoggá tették az embereket, akik így élvezhették a kenyér ízét, miközben hűségesek maradhattak az egészséges életmódhoz. 

Paleo Büfé nyitása

Újabb változásokkal folytattuk a fejlődést, mivel az interneten egyre több mentes sütős és főzős videó jelent meg, ezért úgy határoztunk, hogy újra megújulunk, és a Főzőiskola helyett egy izgalmas Paleo Büfét hoztunk létre. 

A Büfében eleinte finom paleo szendvicseket, majd később kreatív ebédváltozatokat kínáltunk, mindezt helyben, saját konyhánkban főztük. Láttuk, hogy a mentes éttermek többsége kukoricával, rizzsel és burgonyával készíti az alternatív ételeket, ami sajnos magas szénhidráttartalmú és gyakran unalmas is.
Nekünk az volt a célunk, hogy különleges és egészséges ételekkel lepjük meg vendégeinket, olyanokkal, amiket máshol nehéz találni.

Az új irányváltásunk tovább erősítette hírnevünket, és újra országos figyelmet kapott a Paleo Központ. 

COVID ☹ -Plexi mögé zárva

A 2020-as év új kihívásokat hozott a Paleo Központ számára, amikor a Covid-19 bezáratta az éttermünket és korlátozta a boltunk nyitvatartását.
Ez egy hatalmas törést jelentett, és az addig nyüzsgő Központunk hirtelen elnémult….

De hisszük, hogy a nehéz helyzetek új ötleteket inspirálnak!
Egy vészjóslóan csendes tavaszi napon, amikor a Paleo-ban üldögéltünk és a bizonytalanságunkat elemeztük, felmerült egy fantasztikus ötlet: mi lenne, ha a péksüteményeinket fagyasztva készítenénk el, becsomagolnánk, és így vásárlóink hazavihetik őket?!

Fagyasztott paleo péksütemények

Ez a megoldás lehetővé tette, hogy a vásárlóknak ne kelljen gyakran kimozdulniuk a vírusokkal teli világba. Azonban a paleo alapanyagok, mint a maglisztek, nem viselkednek ugyanúgy, mint a hagyományos lisztek, ezért hosszú kísérletezésre volt szükségünk. Sütöttünk-fagyasztottunk- kóstoltunk-kukáztunk, sütöttünk-fagyasztottunk-kóstoltunk-örültünk, sütöttünk- fagyasztottunk-kóstoltunk-kukáztunk és próbáltuk megérteni, hogy melyik termék hogyan bírja a gyorsfagyasztást.

Hetek és hónapok mentek el kísérletezéssel, de végül sikerült kiválasztanunk kb. 25-30 olyan terméket, amelyek tökéletesen tűrték a fagyasztást és az otthoni felmelegítést. Ezután gondosan becsomagoltuk és felcímkéztük a péksüteményeket és a bolt fagyasztójába tettük.Az idő múlásával egyre inkább kiderült, hogy a fagyasztott paleo péksüteményeink valóban különlegesek, és a vásárlók nagyon megszerették őket. Egyre több visszajelzést kaptunk arról, hogy miért nem lehet más városokban is kapni az országban. 

Új arculat-viszonteladói hálózat

A covid helyreállása után elhatároztuk, hogy megújulunk: friss, új arculatot váltunk és óvatosan kialakítunk egy viszonteladói hálózatot, hogy még több emberhez eljuthassanak a termékeink. 

Egy mentes pékség felépítése gyakorlatilag egy új üzletág. Lassan haladtunk, de az eredmények biztatóak voltak már az elején is és most már komolyan foglalkoztunk a terjeszkedéssel.
Ma már több, mint 20 városban kaphatók a termékeink.

Hol tartunk most? 

Van egy Paleo Boltunk, ahol több mint 1000 féle termék segíti a vásárlókat. Mind tiszta, válogatott alapanyag.

Van egy Paleo Pékségünk ahol egyedi receptekkel, rutinnal, naponta nagyon sok péksütemény készül.
Van egy Paleo Konyhánk, ahol a paleo étrendnek megfelelően készítünk street food ételeket és meleg ebédeket.
És van egy viszonteladói hálózatunk is a fagyasztott paleo péksüteményekből.

A Paleo Központ megkapta a megbízható adózó minősítést, háromszor is elnyertük a Fogyasztók Kiváló Boltja címet és 2022-ben Eu pályázatot nyertünk, amivel tovább bővültünk.