PALEO PIRITÓS KENYÉR

PALEO PIRITÓS KENYÉR

A paleo kenyeret is meg lehet pirítani, akárcsak a "régi" fehérlisztest.
Ha már nem olyan friss, pirítsd meg, tegyél rá édes vagy sós krémet és finomabb lesz, mint gondolnád!

Hogyan pirítsd?
Vágd szeletekre és tedd be akár kenyérpirítóba, akár száraz serpenyőbe vagy sütőbe.
Pár perc alatt elkészül!

Mit tegyél rá?

Úgy is nagyon finom, ha a legegyszerűbben fokhagymával, sóval eszed, vagy zsírt kensz rá és lilahagymával ropogtatod, de készíthetsz rá krémeket is.

PÁR PERCES PIRITÓS KRÉMEK

Gazdag tojáskrém paleósan:
Hozzávalók:
5-6 főtt tojás
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
3 evőkanál kókusztejszín vagy paleo "tejföl" (TOTU krém extra, kapható a Paleo Központban)
só, bors, petrezselyem
1 marék húsos bacon kocka előre kisütve, zsírjával együtt

Elkészítés: A tojásokat felkockázzuk, és az összes többi hozzávalóval együtt, egy villával jó alaposan összetörjük, és eldolgozzuk az egészet.

Egyszerű avokádókrém paleósan:
Hozzávalók:
2 érett avokádó,
3 evőkanál kókusztejszín vagy paleo "tejföl" (TOTU krém extra, kapható a Paleo Központban),
1 gerezd fokhagyma,
pici só, bors

Elkészítés: Az avokádókat félbevágjuk, kivesszük a magokat. A fél avokádókból kikanalazzuk a belsejüket egy tálba. Hozzáadjuk a sót, borsot, "tejfölt" és a zúzott fokhagymagerezdeket. Villával összetörjük, keverjük.

Brokkolikrém paleósan:
Hozzávalók:
brokkoli
annyi evőkanál kókusztejszín vagy paleo "tejföl" (TOTU krém extra, kapható a Paleo Központban),
hogy kenhető legyen
só, bors, petrezselyem

Elkészítés:
A brokkolit puhára pároljuk, villával széttörjük vagy turmixoljuk.
Fűszerezzük, majd hozzákeverjük a "tejfölt"

Palermói Bruschetta - Paradicsomos olaszos:
Hozzávalók:
4 paradicsom
bazsalikom (ízlés szerint)
4 fokhagyma
1 teáskanál balzsamecet
1 dl olívaolaj
só, bors

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt.
A fokhagymát nyomón áttörjük. Az olívaolaj felét a fokhagyma felével összekeverjük, megkenjük vele a kenyérszeleteket, és a sütőben megpirítjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a bazsalikomlevelet apróra tépkedjük, hozzáadjuk a balzsamecetet, a maradék fokhagymát és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, lecsepegtetjük, és a megpirított kenyérre halmozzuk.

Ha édeset kívánsz, akkor tehetsz rá egy kis lekvárt vagy paleo nutellát 



Itt tudsz helyben sült, saját recept alapján készült paleo kenyeret venni>>

PALEO PIRITÓS KENYÉR

A paleo kenyeret is meg lehet pirítani, akárcsak a "régi" fehérlisztest.
Ha már nem olyan friss, pirítsd meg, tegyél rá édes vagy sós krémet és finomabb lesz, mint gondolnád!

Hogyan pirítsd?
Vágd szeletekre és tedd be akár kenyérpirítóba, akár száraz serpenyőbe vagy sütőbe.
Pár perc alatt elkészül!

Mit tegyél rá?

Úgy is nagyon finom, ha a legegyszerűbben fokhagymával, sóval eszed, vagy zsírt kensz rá és lilahagymával ropogtatod, de készíthetsz rá krémeket is.

PÁR PERCES PIRITÓS KRÉMEK

Gazdag tojáskrém paleósan:
Hozzávalók:
5-6 főtt tojás
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
3 evőkanál kókusztejszín vagy paleo "tejföl" (TOTU krém extra, kapható a Paleo Központban)
só, bors, petrezselyem
1 marék húsos bacon kocka előre kisütve, zsírjával együtt

Elkészítés: A tojásokat felkockázzuk, és az összes többi hozzávalóval együtt, egy villával jó alaposan összetörjük, és eldolgozzuk az egészet.

Egyszerű avokádókrém paleósan:
Hozzávalók:
2 érett avokádó,
3 evőkanál kókusztejszín vagy paleo "tejföl" (TOTU krém extra, kapható a Paleo Központban),
1 gerezd fokhagyma,
pici só, bors

Elkészítés: Az avokádókat félbevágjuk, kivesszük a magokat. A fél avokádókból kikanalazzuk a belsejüket egy tálba. Hozzáadjuk a sót, borsot, "tejfölt" és a zúzott fokhagymagerezdeket. Villával összetörjük, keverjük.

Brokkolikrém paleósan:
Hozzávalók:
brokkoli
annyi evőkanál kókusztejszín vagy paleo "tejföl" (TOTU krém extra, kapható a Paleo Központban),
hogy kenhető legyen
só, bors, petrezselyem

Elkészítés:
A brokkolit puhára pároljuk, villával széttörjük vagy turmixoljuk.
Fűszerezzük, majd hozzákeverjük a "tejfölt"

Palermói Bruschetta - Paradicsomos olaszos:
Hozzávalók:
4 paradicsom
bazsalikom (ízlés szerint)
4 fokhagyma
1 teáskanál balzsamecet
1 dl olívaolaj
só, bors

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt.
A fokhagymát nyomón áttörjük. Az olívaolaj felét a fokhagyma felével összekeverjük, megkenjük vele a kenyérszeleteket, és a sütőben megpirítjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a bazsalikomlevelet apróra tépkedjük, hozzáadjuk a balzsamecetet, a maradék fokhagymát és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, lecsepegtetjük, és a megpirított kenyérre halmozzuk.

Ha édeset kívánsz, akkor tehetsz rá egy kis lekvárt vagy paleo nutellát 



Itt tudsz helyben sült, saját recept alapján készült paleo kenyeret venni>>

PALEO KÖZPONT, Bolt és Főzőiskola


Cím:
Székesfehérvár, Pozsonyi út 1. 
2017. októbertől Budai út 144.

Telefon: 20/220 83 23
Ha nem vesszük fel, épp egy vásárló kérdéseit válaszoljuk meg gondosan. Kérlek, hívj vissza pár perc múlva!

E-mail: rendeles@paleokozpont.hu
Nyitvatartás: H-P: 10-18 óra Szombat: 10-12

Termék kereső
Kulcsszó:

8 ELŐNY, AMIT CSAK A PALEO KÖZPONT VÁSÁRLÓI ÉLVEZHETNEK

AJÁNDÉK




A kitöltők között havonta kisorsolunk egy PALEOLIT TÁPLÁLKOZÁS KEZDŐKNEK című könyvet!
Kitöltés után küldünk egy e-mailt!
A feladat:
Fejezd be a mondatot!
Azért változtatok az étrendemen...




FŐZŐISKOLA



Országosan egyedülálló PALEO Főzőiskolában tanulhatod meg a paleolit táplálkozás alapjait. A kenyérsütéstől a teljes menüig mindent készítünk. Várunk gyerekeket, felnőtteket, kezdőket és haladókat is!

Szeretnél értesítést a Főzőkurzusokról?


Kitöltés után kapsz egy e-mailt!